28. okt. 2010

Ingenting er som en vakker stikkontakt...

Nå er det snart helg dere, er det ikke deilig?? Selv om jeg har arbeidshelg og skal jobbe på lørdag, så skal det bli herlig med helg nå. Merker på kropp og humør at det begynner å bli sent på året og kortere dager, så det skal bli godt å få med seg litt mer dagslys på søndag ;)

Petimeter-Annicka er i full sving med budsjettering. Det er formel etter formel, regneark etter regneark, og ikke minst utgift etter utgift. Men fy fader så bra det kommer til å bli! Kjøkkenet blir den desidert største utgiften. Men jeg er av den oppfatning at kjøkkenet er husets hjerte, så jeg vil gjerne at det skal være både stort og koselig. Noe det kommer til å bli. :)

Her er noe av det vi har bestemt oss for:





Det blir ett av disse to, venter bare på at de skal komme inn på lager hos byggvareforhandleren vi handler hos, så jeg får sett de i virkeligheten. Bilder lyver ofte på farger... Herlige farger begge to. Hver plank er 20x200 cm. Kjempelekkert! Bilder lånt fra www.pergo.no

Taket blir ferdigmalt takpanel, så hvitt som mulig. Er litt skeptisk på om det folierte hvite gir det samme uttrykket som det kostemalte, men det kostemalte har jeg bare funnet i eggehvitt?? Det folierte er edelhvitt, altså ganske så hvitt, men det er så forferdelig blankt...






Stue, gang og soverom får ferdigmalte panelplater, perlestaff i hvitt. På kjøkken og spisestue blir det 3" panel perlestaff, som jeg da må finne meg i å male selv. :)

Alt av listverk blir 120 mm, profilerte ferdigmalte lister. Trenger jeg si at disse også skal være hvite..? ;)



Og kronen på verket:
*trommevirvel*



Utrolig lekre lysbrytere, stikkontakter og antenneuttak. Er de ikke vakre??
Bilder lånt fra www.moloas.com
De blir nok hvite de også, så de ikke stikker seg frem så voldsomt. Men de er jo lekre i sort også! Ikke sant?

27. okt. 2010

Bilder av huset!

Endelig har vi funnet tilbake til salgsannonsen på Finn.no, så vi fikk lagret bildene av huset slik det er i dag!
Her kommer de:












Utsikt rett ned til barndomshjemmet til min kjære :)






4 dager

Fire små dager er det eneste som skiller oss fra å være huseiere. Rart å tenke på, at etter alle disse visningene, budrundene, tankene og planene, er det endelig vår tur! Og det beste ved det hele er at huset vi har kjøpt er helt perfekt! Det er stort nok til at vi kan bo der ut livet om vi vil, det er så gammelt at vi "må" pusse opp innvendig for å få det som vi vil, og det såpass nytt at selve huset og reisverket med tak og vegger er i tipp topp stand bortsett fra en yttervegg.

Vi kommer til å begynne med kjøkken og soverom paralellt. Etter det er det stue, gang og bad som står for tur. Oppe i andre etasje er det tre soverom, samt et uinnredet rom hvor vi skal etablere bad etter hvert. Det kommer til å bli så bra! Får bare håpe arbeidslysta ikke forlater oss med det første... :)

Må nok si at jeg ikke akkurat gleder meg til å henge opp disse på nytt i det nye huset. Ikke bare bare å finne rette plassen for spiker'n! haha

23. okt. 2010

Hummer og kanari

Det ble en vellykket kveld i går, maten var fantastisk, og kaken ble rett og slett prikken over i-en om jeg så må si det selv. :)

21. okt. 2010

Besøk av kjente og kjære

Nå har kveldsroen senket seg her i huset. Som nevnt så venter vi besøk i helgen, og det fører jo med seg en del forberedelser! Vi har vasket, ryddet, handlet, ja vi har til og med bakt kake! :) For de som kjenner meg, vet dere jo at baking ikke er min sterkeste side, da både gjær og bakepulver overhodet ikke er særlig samarbeidsvillige når jeg skal bruke det... Men denne gangen satset jeg på en stekefri kake, nemlig oreokake! Så nå vil det vise seg i morgen om det kanskje ikke ligger en baker gjemt i meg allikevel.. ;)

Menyen for i morgen blir hvitløksdampede blåskjell, selvfisket krabbe og kjempegode grønlandsreker, samt masse godt tilbehør. Det glædes! hehe :)

Over til noe annet, legger ved et bilde av et aldri så vakkert syn jeg fant i kjøleskapet en morgen for en stund tilbake...





GOD KVELD! :)

20. okt. 2010

Julestemning og kjøkkentegninger

Dagene flyr avgårde, det er jo snart november! Snøen lå som et teppe over landskapet i mårrest, så vi må nok bare innse at vinteren er i full anmarsj. Listet meg forsiktig på sommerdekk til jobb i dag, og det var ikke akkurat en behagelig opplevelse. Heldigvis har jeg verdens beste samboer som tok med seg vinterdekkene mine ned til jobben min, og skiftet dekk for meg til jeg var ferdig på jobb. Verdens snilleste mann!

Vi var forresten på IKEA her en dag for å plukke ut hvitevarene til kjøkkenet, så nå er det ferdig tegnet.
Dette ble resultatet: 


I tillegg vil det bli vitrineskaper fra benkeplaten og helt opp til taket over de to siste benkeskapene til venstre.
Tror det vil gi en fin "avslutning" mellom kjøkken og spisestue siden de skal være i samme rom. Det vil også komme til en kjøkkenøy med tiden. Jeg kan ikke fordra å ikke ha nok arbeidsplass på kjøkkenet, så nok benkeplass er et must! Jeg gleder meg som et barn! :)

Ha en fantastisk kveld!

19. okt. 2010

12 dager til overtagelse

Nå er det snart tre uker siden den nervepirrende budrunden, og dagen da vi endelig fikk tilslag på huset vi har drømt om så lenge. Overtagelsesdato nærmer seg med stormskritt, og hodet er fylt til randen med planer og ideer. Det meste begynner så smått å falle på plass, så nå er det bare å smøre seg med tålmodighet de siste dagene før overtagelsen.

Til helgen kommer min far og hans herlige kone Siw på besøk fra Drammen, og vi gleder oss stort! De har ikke fått sett bilder av huset engang enda, så det blir stas å få tatt de med opp til Sveet, og "Marthastua", så de får se "før"-tilstanden.

Ha en herlig kveld!

Jaaaa!

Mitt første innlegg!