29. mars 2011

Møblering

Våren lar fortsatt vente på seg, så jeg fyller dagene med møblering og ommøblering på stua, til husmannens store forbannelse, siden det er han som må løfte og bære alt frem og tilbake tusen ganger.
Jeg var så heldig å få arve noen gamle møbler fra de vi kjøpte huset av! Blandt annet en skjenk fra Sven Andersen Møbelfabrikk, i meget god stand. I påvente av at jeg bestemmer meg for hvilken farge den skal males i, får den være som den er enn så lenge. 




Tror nok den blir stående her under trappa en god stund, den kledde å stå der!

Hvilken farge ville du malt den i?

28. mars 2011

Kjedsomhetsbaking

Kan vel ikke skryte på meg at jeg er noen baker, har nevnt i et tidligere innlegg mitt uvennskap med både gjær og bakepulver. Men hva gjør man ikke når man får lyst på noe godt?

Rotet rundt i skuffer og skap, og til min store glede (les: lettelse) hadde jeg en pose muffins-mix på lur! Da var det bare å røre det sammen, og hive det i ovnen. Tilsatte ei god skje med blåbærsyltetøy i to av dem, og det ble VELDIG godt! Skal huskes til neste gang!

Prøvde meg også på en smørkrem. I kjent stil kjører jeg på med ca oversikt over ingredienser i hodet, og tar mengder litt sånn på slump. Er det ikke sånn man gjør når man baker? Resultatet ble en tynn smørmelis-suppe. Men smaken var det ikke noe å si på. Så får jeg heller øve litt mer på smørkrem til en annen gang!



Katastrofal topping. Men veldig godt... ;)
God mandagskveld til dere der ute!

Jeg har fått en award!

Har fått en award av snille Lena, eier av denne bloggen, som går ut på å fortelle 8 ting om meg selv, og sende awarden videre til 5 bloggere med under 100 følgere. Og det skal jeg jo selvfølgelig gjøre!



1:  Jeg er veldig utålmodig, og skal helst ha ting gjort med en eneste gang.
2: Jeg er sta, som et esel. Selv om jeg aner at jeg muligens har feil, står jeg på mitt...
3: Jeg er et lite luksusdyr, men et økonomisk ett! ;)
4: Løsningsorientert, i stort sett enhver situasjon.
5: Jeg er lat, VELDIG lat. Men står på som bare det når det trengs.
6: Jeg er veldig glad i å lage mat, med stort sett gode resultater.
7: Jeg er veldig snill! Noen ganger dum-snill, men satser på lønn i himmelen... :)
8: Jeg gleder meg til å bli mamma!



Jeg sender awarden videre til: 

25. mars 2011

Ny plan!

Snøen laver ned her i trivelige Trøndelag... Hva er vel bedre da enn å sitte inne med en rykende fersk kopp kaffe, og lese interiørblogger til den store gullmedalje?

Kom over denne flotte bloggen i dag, og ble brått inspirert! Jeg hadde bestemt meg for at bloggerens beste venn, nemlig ektorp lenestol fra IKEA skulle få flytte hjem til oss. Den er jo pen å se på, billig, og ikke minst er det så greit at trekket kan vaskes, eller bare byttes ut i et nytt. 

Men da jeg fikk øye på Tromsnes dagseng inne på Monicas Univers, var jeg solgt. Den vil passe perfekt vis-á-vis treseteren på stua, og har 3-4 sitteplasser. LYKKE! Og ikke nok med det, nå sparer (les: bruker ikke så mye som jeg hadde tenkt) jeg jo faktisk ca 2000,- på å kjøpe én seng og en billig madrass i stedet for to stk ektorp stoler til 1590,- per stk.

Lurer på hva jeg skal finne på med de 2000 kronene jeg nettopp sparte? 
Kan tenke meg husmannen blir riktig så stolt når han får høre hvor økonomisk jeg har vært i dag! 
*smiler fornøyd*

God fredag alle sammen!

23. mars 2011

Hvem er jeg? Presentasjon!

Siden jeg er flunkende nytt medlem på NIB, tenkte jeg det var på sin plass å presentere seg, for høflighetens skyld. :)

Annicka, det er meg. Og sånn ser jeg ut: 


Husmannen, det er Henrik. Denne kjekkasen her: 


Sammen har vi resultert i dette: 
Høsten 2010 kjøpte vi dette huset i Rissa: 


Etter godt og vel 4 mnd med heftig oppussing, har vi endelig kommet oss inn i huset vårt. Og bra er det, for husmor Annicka begynner å bli ganske så vid i magemålet, og er egentlig ikke så mye til hjelp når det kommer til oppussing lenger.

Det gjenstår noen prosjekter som må bli ferdige før jentene våre kommer til verden i sommer. Badet skal få seg en mini-makeover, mitt midlertidige vaskerom skal shines opp litt, og hele inngangspartiet skal jevnes med jorden og bygges opp igjen, større og bedre. Jeg gleder meg veldig til å dele det med alle dere likesinnede interiørelskere og interiørbloggere der ute!

Setter kjempestor pris på alle små og store kommentarer, alltid gøy å få tilbakemeldinger... :)


22. mars 2011

Hva skjuler seg i hagen?

Det var allerede blitt høst og september når vi var på visning i huset vårt, så hagen hadde allerede kledd av seg sommerstasen og inntatt en heller gul og trist fremtoning. Så nå sitter jeg her under ullpleddet på sofaen og lurer fælt på hva som egentlig skjuler seg der ute i hagen? Jeg ser et plommetre som burde vært beskjært for lengst. Jeg seg også et epletre som jeg håper bærer frukter. Men det som er aller mest spennende er jo om det skjuler seg små spirende blomster under snøen langs husveggene! Vi har så mye vi skal få gjort med huset før jentene våre kommer til verden at hagen blir siste prioritet i år, men litt skal jeg da rekke over så  fort snøen forlater åstedet. 

Jeg vil ha vår!


20. mars 2011

Søndag

Håper alle har hatt en fin helg!
Vi har tilbragt helgen i godt selskap med koselige besøk, og kost oss masse.


Søndagen skal tilbringes på sofaen med nyeste utgave av Vakre hjem & interiør og gode kopper herlig kaffe fra nespresso-maskinen som jeg simpelthen elsker.



Riktig god søndag alle sammen!

16. mars 2011

Det var en gang

I gangen mangler det lister. De ligger klare, ferdig malt, men husmannen har fått innvilget noen sofa-dager, velfortjent. Men tapeten er på plass, og gangen har nesten blitt mitt nye yndlingsrom! Gleder meg til elektrikeren kommer i morgen og monterer belysning i taket, så tapeten får masse herlig lys på seg og kommer til sin rett. 


Honey, we're home!

Nå bor vi i huset vårt! Vårt hus, som vi eier, som vi har pusset opp og lagt vårt preg på. Det føles fantastisk! Det føles riktig, og allerede føler jeg meg veldig hjemme her. Takket være snille mamman min, tante Bente, tante Nina og onkel Anders som stilte som suverene vaske-hjelpere på lørdag, kom vi oss sånn noenlunde i orden på søndag, og sov hjemme for første gang natt til mandag. 

Og ikke minst, takket være bredbåndspatruljen er jeg på nett allerede i dag, så jeg får blogget nye bilder til dere. ;)

Det skal nok en tur eller to på IKEA til før alt kommer på plass og ting er der de skal være.. Men foreløpig koser jeg meg med å pakke ut eiendelene våre fra esker, bager, poser og sekker, slik at de får finne sin plass i huset før nye ting ankommer. De var jo tross alt her først, rett skal være rett ;)











9. mars 2011

Jordmortime

Hadde en kjempehyggelig time hos jordmor i dag! Alt sto bare bra til, bortsett fra blodtrykket som var litt lavt. Fikk høre hjertelyden til jentene, og jordmor konstaterte at det var riktig så mye bevegelse der inne.
Symfyse-fundusmål ligger milevis over normalen, og magen min er like stor som en enlinggravid er i uke 30. Hvor skal dette ende?? :)

20 uker på vei, og halvveis i svangerskapet! Tvillingene er nå ca 325 gram tunge, og er 16 cm lange fra isse til stump, full lengde er ca 25 cm.

God onsdag til alle der ute :)

5. mars 2011

Hva skuer mitt øye..? SNØ??

Æsjameg, i løpet har natten har det kommet snø og punktert våren min. Det setter jeg fint lite pris på! Men ettersom helgen skal tilbringes sammen med malekosten, så går det greit... For denne gang! 


Riktig god helg til alle sammen!

:)

2. mars 2011

Endelig nye husbilder!

Før-bilder kan dere se HER

Jeg må si jeg er stolt over det vi har oppnådd på de 4 mnd som har gått siden vi tok over
nøklene den 1 november 2010. All respekt til min fantastiske kjæreste som har stått på som en gal for at vi snart skal komme oss inn i huset. Han er verdens beste! :)











Listmannen innfridde!

Listmannen var ferdig på mandag!
Husmannen hentet alle listene og fikk de i hus i går, så nå gjenstår bare å male alle de 250 m. med lister... 
250 meter, tre strøk, det blir trekvart kilometer med malejobb! 
Men jeg tror sannelig det blir verdt strevet.

Bilder av listene og alt annet som har skjedd i huset kommer i kveld! 

ALT FALLER PÅ PLASS! jeg liker det!

Noen som gjetter hvilken tapet det ble?

Jeg hadde inne i hodet mitt bestemt meg for denne:



Husmannen så ut som han skulle få et illebefinnende når denne dukket opp i prøveboken hos forhandleren... 
Så jeg måtte gi meg, for husfredens skyld. Selv om jeg fortsatt mener denne hadde vært fantastisk over brystpanelet i gangen.

Så det ble denne: 


I blå. 
Husmannen tok dette tapetet med fatning. 
Jeg tror det blir flott. ;)

Vi venter...

To pikebarn!
Alt så bra ut, men må tilbake neste uke for å fullføre undersøkelsen. De to små i  magen var nemlig ikke særlig villige til å ligge i ro lenge nok til at jordmora fikk gjøre seg ferdig. Men det er ikke meg i mot å få sett dem igjen allerede neste uke! :) 
Nå begynner det å gå opp for oss at det er to små babyer på vei... Vi gleder oss sånn til å se dem! Kose og klemme dem, lukte på dem, trøste dem når de gråter...

Ut i fra jordmors beregninger er jeg 19 uker i dag, det gjenstår bare å se om UL neste uke sier det samme, eller om terminen blir justert. Uansett er jeg snart halvgått, og kommer de 2-3 uker før termin slik som tvillinger ofte gjør, er jeg faktisk halvgått i disse dager. 

De vokser fort! 
Vekt ligger nå på ca 250 gram per tvilling, og de er 15 cm lange fra isse til rumpe, 21 cm om de strekker på beina.




Jeg er lykkelig......