30. mai 2011

En kulinarisk anbefaling



En god balsamico er gull verdt. 
Denne ble med oss hjem fra Drammen etter påsken, og er kjøpt hos Olive Tree på Gulskogen senter.

Denne er lagret på fat i 15 år, har en tykk konsistens og en søt og fyldig smak. Utmerket til grillet kjøtt og fisk, som topping på salat eller som tilbehør til godt brød. En favoritt her i huset er å dyppe fersk focaccia i balsamicoen. Herlig bare som snacks, eller som tilbehør til en god salat eller pastarett.

Når vi kommer til sensommeren og jeg med god samvittighet kan nyte noen glass med god vin igjen, skal jeg sitte ute på verandaen med vinglasset, godt brød, gode oliven, gode oster, tapenader, marmelader, og sist men ikke minst, balsamicoen såklart.

Jeg gleder meg allerede.

26. mai 2011

Hjem kjære hjem

En liten fargeklatt i vinduet

Tiden går, veldig fort. Det ble brått veldig klart for meg at jeg er en mamma før jeg vet ordet av det, så nå skal jeg virkelig høre på jordmors anbefaling om å slappe av og nyte livet de siste ukene før jentene kommer. Ting som ikke er ferdige får bare vente, og ingen har vel dødd av litt støv såvidt jeg vet? 

Misunnelsen våkner litt til livs når jeg ser alle de vakre hagene dere blogger så flotte bilder av, for det som møter mitt øye når jeg vender blikket ut er en heller trist affære. Plenen er altfor lang, ugresset er i ferd med å ta over bedene mine, og for ikke å nevne anleggsområdet på fremsiden av huset...

Men neste år jenter, neste år, da skal jeg vise dere hagen min :) 
Da skal den være riktig så fin.

23. mai 2011

Observasjonsposten på føden

Jeg savner dere! Trist å ikke kunne nyte kaffekoppen sammen med bloggoppdateringer hjemme på morgenkvisten! Men sånn er det, for her ligger nå jeg, på observasjonsposten. Har hatt en del kynnere som har gått over i hyppige STERKE kynnere med gode tak i på natten siden natt til søndag. Da er det bedre å ligge her i tilfelle det skulle bli rier av det! Har fått medisiner av flere slag, samt lungemodningssprøyter til jentene, just in case, så jeg tar bare livet med ro og satser på at alt går bra. Det gjør jo alltid det for snille piker, og jeg er jo ikke bare én snill pike, jeg har jo to i magen også! DA må det jo bare gå bra. ;)

20. mai 2011

25 kubikk med myr

Nå har jeg et fjell i hagen. Et fjell av myr! Stinkende myr. Jeg liker ikke myr... Men på den positive siden begynner det så smått å bli klart for støping av grunnmuren til det nye inngangspartiet.


Det kommer til å bli så fint! 


Grovtegningen, den eneste jeg har bilde av. Noen små forandringer er gjort, det blir ikke trekant-vindu oppe i mønet i front, det blir heller ikke slik trapp. Det blir en enkel trapp rett frem, med gelender på begge sider. Og såklart sprosser i vinduene. Det må man jo ha. 

Legger du merke til døren på siden av tilbygget? Det er inngangen til husmannen. Han skal få sin egen inngang, med plass til alle sine skitne arbeidsklær, og en sluk i gulvet slik at jeg kan spyle skitne barneklær etterhvert. Derfra blir det dør inn til gangen. Smart, ikke sant? :)

19. mai 2011

MYE bedre

Se så mye bedre det ble!
 Gikk tom for maling, så gulvet mangler et strøk, og døra er fortsatt umalt. Må nok ut å handle maling i morgen. Men i kveld blir det ikke gjort mer, nå er det vafler og sofa som står for tur. Deilig! 




PS:
Bak gardinen skjuler dette seg...
Ikke si det til noen.... *blunker lurt*

Vaskerommet

-er et kapittel for seg selv. 
Etter at vi har fått bad oppe, noe som forhåpentligvis lar seg gjøre innen 2 år, skal vi renovere og utvide badet nede. I påvente av dette, har vi laget et lite provisorisk vaskerom "uttapå" badet nede, sånn at man må gå gjennom vaskerommet for å kommet inn på badet. Plana er at veggen imellom bad og vaskerom med tiden skal bort, så det blir et stort bad.

Jeg ELSKER å ha et vaskerom, det er så greit å slippe å ha skittentøyskurver overalt. Jeg bare HATER at det er så stygt. Den alltid så fornuftige husmannen mener, og jeg må jo si meg enig, at det er unødvendig å bruke penger på å fikse på et rom som allikevel skal rives om få år. 

Men...

HELDIGVIS fant jeg noen slanter med hvit maling og grunning i dag, så nå har vaskerommet fått seg en bitteliten makeover mens husmannen er på jobb.

Livets små gleder, tenk å bli så glad over et strøk eller to med maling??




Gleder meg til å vise dere resultatet!

17. mai 2011

Blasfemistene

-har jobbet, på selveste nasjonaldagen. Husmannen har svingt med hammer'n, og selv har jeg tilbragt noen timer med symaskinen. Husmannen tar sikte på å begynne med grunnarbeid å støping til helgen, så forhåpentligvis ligger vi godt i rute med påbygg i forhold til fødselstermin. Er forresten 30 fullgåtte uker i dag, 8 uker til igangsettelse, om de ikke finner det for godt å komme før. Tiden flyr!

Håper alle sammen har hatt en fin 17.mai! Jeg satser på å komme sterkere tilbake neste år, uten leieboere i magen. Ser allerede frem til å bruke bunaden, og å nyte en champagnefrokost i godt selskap!

Dagens produksjon ble fire putetrekk, og to dynetrekk til vogndynene.
Selvsikkerheten er snart høy nok til å gyve løs på prosjekt sparkebukser. Bra jeg enda har litt tid på meg... :)



14. mai 2011

Gavekort er gode greier

Jeg liker kremmerhuset. 
Og gavekort.
En ypperlig kombinasjon. 


 Søte telysglass, eller vaser om du vil.


 Lykt, i nydelig dus turkisblå.


 Lurer på å kjøpe hobbylakk i samme turkis-farge? Vet en bruktbutikk med mengder av messinglysestaker som hadde kledd denne fargen...


Jeg har skrekk for spikerhull i de nye veggene. Det henger ikke en eneste ting på veggene... Enda. Ikke engang tallerkenhylla får henge. Den må stå. En fin løsning, inntil videre. 

Riktig god lørdagskveld!

12. mai 2011

Utfordringen

Denne


-skal med hjelp av dette


-forvandle disse




-til dette.


Ønsk meg lykke til!

9. mai 2011

Latskapen har en årsak

Nemlig denne



Har hatt litt vanskelig med å godta at jeg ikke lenger er i stand til å klatre i stilaser, eller rive vegger. Eller å rake løv, for så å bøye seg for å løfte det opp i trillebåra. Eller bare å GJØRE noe. Selv om formen er veldig god, så spiller ikke kroppen på lag med meg lenger, så jeg har fått streng beskjed fra sykehushold om å ta livet HELT med ro ukene frem til fødsel. I "med ro" mener de sengeleie. Og de kødder ikke. Jeg kjenner kroppen har godt av det, samtidig som samvittigheten river og sliter fordi jeg vet det er MILLIONER av ting som skal gjøres, OVERALT i huset.

Så her ligger jeg da. Takker fanden for at internett eksisterer. Og virtuelle handlekurver.
Er ikke mange innkjøpene igjen nå før alt er i boks før fødsel.

MINNER FORRESTEN DEN VORDENDE MORFAR OM AT JENTENE ØNSKER SEG VIPPESTOLER. Sånn i tilfelle det skulle gå i glemmeboka! ;)

Forresten har jeg fått en ny hobby, kreativiteten må jo få utløp selv om jeg er lenket til sengen.

Sying!

Mamma kjøpte en feiende flott symaskin til meg i tidlig-tidlig bursdagsgave, og når jeg med hell greide å dele ÉN barnedyne til TO vogndyner her om dagen, var det gjort. Ambisjonsnivået er skyhøyt, og jeg skal nok innom stoff og stil en aldri så liten tur når vi skal til Trondheim på kontroll i morgen! 

Er inne i en retro-bølge for tiden, og har allerede peila ut mange stoffer som skal være med hjem i morgen. Bilder kommer ;)

2. mai 2011

Ting skjer

Nå er det ting på gang her i Marthastua skal jeg si dere. 
Etter en flott by-påskeferie i Drammen med sol og sommertemperatur, var batteriene ladet og vi var klare for å ta fatt på siste innspurt av renovering for en stund, nemlig inngangspartiet. Med en herlig dugnadsgjeng på besøk fra både fjern og nær på lørdag, fikk vi revet hele det gamle inngangspartiet OG all kledning på den samme ytterveggen på bare en dag! Husmannen hadde regnet med å måtte bruke hele helgen pluss noen dager til, så han er i ekstase. Turen går til byggvareleverandøren i ettermiddag for å regne på materialer og å bestille ytterdør og vinduer. Det kommer til å bli så fint!



Vi hadde tenkt å ha vindu i ytterdøra, men det var så vanskelig å finne ei som passet til sprossene vi har på vinduene. Fant noen som var OK, men det hadde ikke blitt HELT bra, så da er det bedre å droppe det.

Valget falt på denne fra Swedor, i sort: 


Husker dere hvordan det så ut bak huset før vi dro på ferie? Vel, nå har hele hagen fått seg en kraftig makeover! Gleder meg til å vise dere senere i dag, skal ta masse bilder ute så fort kameraet er ferdig ladet.
Ha en strålende mai-dag alle sammen!