30. juni 2011

Fødselspermisjon


Her skjer intet om dagen. Jeg sitter bare og venter. Venter på at tiden skal gå, og at det skal bli mandag. Vil gjerne ønske dere alle en riktig god sommer! Kommer til å komme med en oppdatering så fort vi kommer oss hjem fra sykehuset, men utover det tror jeg nok vi bare kommer til å fokusere fullt og helt på de to nye familiemedlemmene våre, og å nyte den nye familietilværelsen sommeren igjennom. Det blir nok lite tid til interiør i sommer, for å si det sånn... :)




Men jeg kommer plutselig sterkt tilbake, regner med savnet blir for stort etterhvert ;)

Mange klemmer fra Marthastua.

24. juni 2011

Ebay anyone?


Økonomien lider under min oppdagelse av ebay. Man kan ligge pjuskete og usminket til sengs, og samtidig shoppe de fineste ting. En farlig kombinasjon. Best å hente posten selv de neste 3-4 ukene, så ikke husmannen fatter mistanke når pakke etter pakke finner veien hit. 


Dagens fangst ble en stelleveske. Det siste jeg manglet før barnas ankomst.
Check. 




Fin, ikke sant?

Mandag 4 juli 2011 blir jeg mamma


Jeg er glad, redd, full av lengsel og full av glede. 
Kontrollen i går førte til avtale om igangsettelse mandag 4 juli. Alt var som det skulle, jentene vokser fint i hver sin kurve, og er nå ca 2200g og 2400g. Innen forløsningsdato regnet de med at de skulle være ca 300g tyngre hver. Ikke for små, ikke for store. Største lillesnupp ligger godt til rette i bekkenet, og tar ansvar for å bane vei for lillesøster som får en litt tøffere start på tilværelsen da hun må være med på storesøsters rier før det blir hennes tur.


Det som hele tiden har vært så langt fram i tid, er nå rett rundt hjørnet. Det er rart å kjenne på hvordan kroppen forbereder seg, gjør seg klar til en oppgave den aldri før har utført, men allikevel vet utmerket godt hvordan den skal gjennomføre.


Mor er så klar som hun får blitt. Nesten.



Lykke.

23. juni 2011

Navnet skjemmer ingen

Det er enkleste sak i verden å sitte i lystig lag med noe godt i glasset, og fantasere om hva barna sine skal hete. Da har man det som regel klinkende klart! Noe HELT annet er det derimot den dagen du sitter der, og MÅ velge. Magen er stor, formen er dalende, humøret er meget skiftende, og ingen av navnene du har likt igjennom livet føles "riktige" for poden. Lettere blir det heller ikke av at alle skal ha meninger om hvilke navn man burde velge, og hvilke navn man brude holde seg LANGT unna. Folk burde fått munnkurv. Eller et kakk i hodet. 

Husmannen og jeg skal til Trondheim i dag, på det som forhåpentligvis blir siste kontroll hos lege før barna våre finner veien ut. Vi lengter! Og venter. 

Kanskje vi får en åpenbaring av å se de på UltraLyd i dag? Og at navnene bare kommer til oss? 
Vi kan jo håpe. I mellomtiden heter de bare "døtrene våre". Det er i grunnen ikke barebare dét... 
:)



21. juni 2011

ELF

Her kommer en liten anbefaling! Bestilte i forrige uke sminke herfra, som dumpet ned i postkassen min i dag. For 213,- inkl frakt fikk jeg;

- en mineral foundation
-en mineral concealer
-en mineral bronzer
-en eyeliner m/blyantspisser
-en øyenskygge
-en sminkebørste for foundation/bronzer
-en lip-plumper gloss

Alt måtte jo selvfølgelig prøves med det samme, og jeg er strålende fornøyd med samtlige produkter. Bare pass på at summen for varene ikke kommer over 200,-, så slipper du toll og avgifter. Var ikke mange kronene i frakt, så da kan du heller bestille mange små pakker. Billig er det uansett.




19. juni 2011

Bygg, reis deg


Det tar form!




I løpet av helgen har råbygget kommet opp. 
Taksperrene var det siste som kom på plass i kveld før gutta ga seg for dagen.




Nå gjenstår det å få taksperrene til kobbhuset på plass, deretter er det bare å kjøre på med undertak og asfaltplater.

Sitat husmannen;
"ai ai ai, det blir jo SVÆRT!"

Jeg innreder allerede i hodet mitt.

18. juni 2011

Det er så mye vakkert i hagen nå om dagen






"Vi skal ikkje sova bort sumarnatta;
ho er for ljos til det -
Då skal vi vandra i saman ute
under dei lauvtunge tre."
 -Aslaug Låstad Lygre-

Den gang da

En gang så den sånn ut, gangen:


Et trist skue. 
Da gikk det sånn:


Planer ble lagt, materialer ble bestilt.
Tiden gikk. 
Og akkurat.... NÅ, ser det sånn ut: 



Det tar form. 
Jeg liker det jeg ser. 
:)

13. juni 2011

Med regnet ned i avgrunnen

- følger blogglysten og overskuddet. Her i huset skjer lite nå om dagen. Husfar jobber utendørs og er snart ferdig med alt av støping. Satser på å få startet med reisverk til helgen. Husmor er sliten, trøtt og lei, og sover noen timer så fort anledningen byr seg.

Så nå håper jeg på noen dager med sol snart, så humøret kan få seg en skikkelig opptur! :) 

Noen små nyheter her i Marthastua har jeg da allikevel å melde: 
Bildelister har flyttet inn

-Sammen med noen nelliker

-Og en ny lampe

-Som er riktig så blank og fin!

Håper alle har hatt ei kjempefin pinse! Nyt bonus-søndagen til det fulle, det skal hvertfall jeg gjøre... ;)

6. juni 2011

Der ingen skulle tru

-At et interiørhjerte skulle kunne hoppe over et slag.
Clas Ohlson. 
 
Denne flotte radioen ble med meg hjem på lørdag. Den har fått hedersplass i vinduskarmen på kjøkkenet, og står på i bakgrunnen hele dagen lang. Har du sett noe så lekkert? Herlig farge, deilig design. Og prisen? 399,-.
Løp og kjøp! ;)


2. juni 2011

Riktig svar er...

Kabeltrommel! 
Helt korrekt svart, Ramona. :)
Her har det vært storm i kastene hele dagen, så noe bilde av den flotte kabeltrommelen har jeg ikke fått tatt. 
 
 
Så det får bli et bilde av den nye beboeren på stua, nemlig det flotte speilet jeg fikk av mormor her om dagen. Det står her så fint i kroken i påvente av en fast plass i den nye gangen, så fort den blir ferdig.
Nå skal jeg forte meg å finne senga, og håpe på fint vær i morgen! For i morgen har jeg nemlig bursdag! Tenk, mamma fikk meg nesten i bursdagsgave for 25 år siden. :)

Søstre man kan like


 I forrige uke fant jeg veien ned til Trondheim sentrum, og tuslet forventningsløs inn hos Søstrene Grene for aller første gang. Det skulle utvikle seg til å bli kjærlighet ved første.. -gisp? 

Så mange lekre små fargeklatter, noe nyttig, noe unyttig, men det beste av alt... Prisen! Jeg bytter ut alt av nips og naps og virrer innom flere stiler i løpet av året, og da er det greit å kunne få kjøpt det man skal ha til en billig penge. Hvis ikke hadde denne frua vært ruinert, og mannen veldig, veldig.. -ikke sint, bare veldig, veldig skuffet.

Så, til dere likesinnede interiørelskere som liker å finne billige fine saker og ting, nyttige og unyttige, ta turen til Søstrene Grene. Dere vil ikke angre!

1. juni 2011

En gave, og en stor skuffelse

Epletreet i full blomst. Det er så vakkert!
I morgen har min kjære mor bursdag! Det må jo selvfølgelig feires. Kaken står i kjøleskapet, for anledningen en bløtkake av enkleste sort, da de var TOMME for romkake i butikken. Krise! Hormonene tok overhånd i noen få sekunder der jeg sto inne på bunnpris, men jeg rakk å hente meg inn før tårene kom, heldigvis. Vet ikke om jeg kan skylde på hormonene heller når jeg tenker meg om, jeg hadde nok blitt like vonbroten uansett, gravid eller ei... sukk, romkake..

Heldigvis har jeg hatt et lyspunkt også på denne triste, triste romkakeløse dag. Jeg ble kjempeglad da jeg kom ut i hagen i dag og oppdaget at jeg hadde fått en stor gave! Det er noe som skal stå ute på verandaen. Noe man kan sitte ved, men det er ikke egentlig et bord. Men det kan godt brukes som ett. Noen som gjetter hva det er?

Svaret avsløres i morgen!
Riktig god onsdagskveld alle sammen.
Klemmer fra Marthastua.