24. aug. 2011

Det tar form



Endelig fant jeg en løsning på stua som gir oss flere sitteplasser! Har tidligere hatt en stor sjeselong stående ved bord-enden, men den har jo bare plass til én, selv om den tar like stor plass som en treseters sofa... Jeg kom plutselig til å tenke på at vi hadde en gammel rammeseng stående oppe i 2etg, som nok kunne gjøre seg som en sofa-erstatning. Som tenkt, så gjort. Nå har vi plass til 3-4 personer på den siden av bordet også. Supert! 







22. aug. 2011

Lykke


Hamskift

Avsomringen er i gang for fullt. Stua er nå et rent lerret, og jeg har tenkt å bruke et par dager på å finne ut hva jeg vil ha, og hvor jeg vil ha det, før turen går til Trondheim for litt shopping på torsdag. Jeg må også finne tid til å redigere noen bilder av barna som jeg skal ha i sort/hvitt på stua. Vaskerommet skal også få seg et løft i samme slengen, men mer om det i et annet innlegg. 





20. aug. 2011

Jeg er inspirert

Jeg kjenner at interiør-gnisten er tent på ny etter snart 2 mnd med det å være mamma som eneste fokus. Heldigvis er jeg velsignet med to små barn som lar mammaen sin få flere pauser i løpet av dagen mens de tar seg en pust i bakken. Det er visst slitsomt å være baby...

 Så i løpet av uka har jeg svingt malekosten, ommøblert litt både her og der, og har nå en klar plan før interiørhøsten her i Marthastua. Rolige fargetoner i beige og grått, innslag av sort og sølv, og ett og annet element i betong. Det kommer til å bli så fint! Jeg har sagt det før, og sier det igjen, -høsten kan bare komme, jeg er klar! 




-Det slutter da sikkert å regne... Eller?


Tok meg god tid på badet i dag, noe som ikke er hverdagskost med to små som krever sitt stort sett hele døgnet. Men i dag var jo pappaen hjemme! Da fikk mor tid til å føne hår, ta på seg litt sminke, ja -til og med prøve et par antrekk før hun ble helt fornøyd. Turen skulle gå til den årlige martna'n her i bygda.

Unger, vogn, regntrekk, stelleveske... Har jeg husket alt da? Hmm, det regner litt... Jaja, det gir seg sikkert snart...

Det gjorde det IKKE. 

Var pent nødt til å ta turen innom Himlingen, den flotte livsstilsbutikken til svigerinna mi, for å investere i en paraply. Sånn flaks at hun hadde flotte paraplyer fra Lisbeth Dahl på martna's-tilbud! 

Mor ble fornøyd. Og holdt seg tørr. 


19. aug. 2011

Høstifisering


Nå er jeg klar. Jeg er mentalt innstilt på høst. Gleder meg til å rydde bort pasteller og sommerfarger her hjemme, for det er absolutt ingen verdens ting som minner om sommer utendørs lenger. Det er kaldt! Graderstokken, høflig som han er, fortalte meg at det var 5 grader ute på morgenkvisten i dag, og husmannen måtte pent finne seg i å fyre opp i ovnen før han dro på jobb i dag.

Men det er greit. Jeg gleder meg til høsten jeg! Den har så mye stemning med seg når den kommer. Og for å matche høsten med sine flotte farger, må jeg nok handle inn en del nytt til både kjøkken og stue. Litt shopping fra god-stolen med en kopp kaffe mens jentene sover søtt er jo virkelig ikke å forakte. 


Her er noen av varene som snart er på vei ned i min postkasse fra stoff og stil, og skal transformeres til lekre putetrekk, duker, dekkeservietter og kanskje noen gardiner: 



Og dere? Jeg begynner så smått å glede meg til jul, jeg!

7. aug. 2011

Husmannens nye bestevenn heter


3D-TV. 

Skal ikke legge skjul på at jeg kommer godt overens med den jeg også. Husmannen var flink, og tenkte på estetikken midt oppe i TV-valget. Den er i børstet-stål-look. Det kan man like.