29. feb. 2012

Smugtitt



Litt etter litt får en og annen ting lov til å flytte inn i gangen. Synes ikke det er SÅÅ gøy å style et rom som ikke er ferdig, men så klarer jeg heller ikke helt å dy meg. Husmannen har vært flittig i kveld og fått på plass foringer i vinduene, foringer rundt ytterdøra står for tur i morgen. Så det er jo snart ferdig, det er bare at alt tar sånn tid med to vakre tidstyver i huset. 

Her er i allefall en liten sniktitt. 






Tenkte å ta en liten "Marthastua rom-for-rom før/etter"-kavalkade her på bloggen! Vi har jo snart bodd her i ett år(!!), så det skal bli gøy å gå tilbake i bildebanken for en liten påminnelse om hvordan det så ut her da vi tok over huset senhøsten 2010. Herregud, så mye vi har gjort, for ikke å tenke på de mange tusen arbeidstimene vi har nedlagt for å skape et hjem for oss og barna... 

Så, kavalkade kommer! Gled dere! ;) 

20. feb. 2012

Prosjekt barnerom



Til å begynne med sov vi alle fire på det soverommet i 1.etg som er ferdig renovert. Så ble ungene etter hvert veldig urolige om natta, våknet av at vi kom inn i rommet for å legge oss, våknet av at vi snudde oss  i senga (fordømte knitrende dundyner) og det ble elendig søvn på oss alle fire egentlig. Så det ble i juletider til at jeg og husmannen emigrerte opp i 2.etg.

Andre etasje er et trist skue. Alle møblene og tingene som ikke har fått en plass her nede er stuet inn i alle krinker og kroker. Det er brunt 70talls gulvbelegg. Viduene er så råtne at det blafrer i gardinene om det blåser litt ute, selv om vinduet er lukket (!!). Og det er KALDT! Jeg hater å fryse. Målte TO stakkars varmegrader på rommet en kveld. Brr! 

Altså, ikke mye å skryte av der oppe, det er liksom ikke sånn at jeg gleder meg villt og hemningsløst til å legge meg om kvelden. 

Så...


I kveld ble det tatt affære!





Ahh, mitt kjære brekkjern. Vi kommer godt overens vi, får ting gjort i en fei! Og tror dere ikke jeg fant et så godt som plettfritt tregulv under gulvbelegget?? Jippi! 

Nå skal det bli soverom på alle mann!

Endelig ferdig!



Tapeten er endelig på veggen! Det tok sin tid, men med snille svigerforeldre som stilte som barnevakt fra lørdag til søndag, fikk vi endelig gjort oss ferdige med tapetseringen i gangen.

SÅNN så det ut før. 


Nå ser det sånn ut: 








17. feb. 2012

Å følge magefølelsen


Skal, skal ikke? 
Nå har jeg omtrent bestemt meg for skjell-lamper. Hvertfall i yttergangen. Belysning er noe av det jeg syns er vanskeligst å bestemme meg for. Det er så mye som skal klaffe, størrelse, form, uttrykk, hvilket lys den gir... Og når det først er montert, så er det liksom ikke bare bare å bytte igjen om man skulle angre. Vel, JEG synes ikke det er så forferdelig mye stress og styr, men husmannen får litt spader når jeg snakker om å skifte ut fastmontert belysning. Vel, nå har jeg altså funnet noe som kan vise seg å være drømmelampa til gangen. Magefølelsen sier ihvertfall det. Aberet er jo at det selvfølgelig befinner seg i Kina, så jeg får jo ikke sett den før jeg eventuelt kjøper. Æææ, skal eller skal ikke?? 


Er den ikke vakker? 


Bilde lånt fra google

13. feb. 2012

Lys og pasteller


Jeg har plukket ned gardinene for å slippe inn alt det deilige dagslyset som det heldigvis bare blir mer og mer av for hver dag som går. Tenk, nå er det ikke lenge til vår, lyse kvelder, mild luft og grønt gress! jeg lengter, og venter. De fine koppene fra Falby har igjen fått plass i hyllene på kjøkkenet etter å ha bodd i en skuff en stund. Enn at man kan bli så glad og lett til sinns av litt lys og noen deilige kopper i deilige farger? Pasteller i mitt hjerte! 









12. feb. 2012

En gave etter mors hjerte


Som jeg savnet en sånn kjekk liten sak da vi monterte kjøkkenet! Kommer til overalt, inni skuffer og skap, over og under, her og der. En morsdagsgave etter mors hjerte. Kommer nok til å bli flittig brukt, er nemlig ikke fritt for at det blir en flatpakke eller ti i løpet av våren nå som vi skal begynne med soverommene oppe snart. 

Riktig god morsdag til alle dere mødre! Håper dere koser dere med kake, det har hvertfall jeg gjort. 



11. feb. 2012

8. feb. 2012

DIY - spisebord

Jippi! Endelig er bordet på plass! Et par lammeskinn og en ommøblering på resten av kjøkkenet nå, så blir alt helt perfekt. Bedre bilder kommer, satser på at macen snart finner veien hit så jeg får tatt noen skikkelige bilder igjen. Dagslyset er jo også tilbake, heldigvis! Kunstig belysning er triste greier altså...

Apropos belysning, nå ser jeg jo helt klart og tydelig at lampene over spisebordet må byttes ut. Har tittet litt på skjell-lamper i det siste i min jakt på taklampe til den nye gangen! Med en takhøyde på over 4 meter er det på sin plass med en skikkelig lekker taklampe. Kanskje skjell-lamper over spisebordet også hadde gjort seg..? Belysning et vanskelig! Vi får se hva det blir til. Her er hvertfall en sneak peek av bordet. God onsdagskveld!

7. feb. 2012

Stolene har kommet! Nå står de her i all sin prakt på kjøkkenet. Riktignok mangler bordet fortsatt, det tok litt tid å finne den rette overflatebehandlingen. Valget falt på en gulvolje fra Trestjerner, i fargen lutgrå. Bordet har fått ett strøk, og det ser ut til at det blir med det, liker at strukturen fra treverket kommer litt frem. Nå står det til tørk i kjelleren før det får flytte opp i morgen hvis tiden strekker til!

Neste prosjekt nå blir tapeten i gangen. Småblomstene fra PIP Studio ligger godt plassert i søpla, en deilig tapet fra Borges kolleksjon Elements er kommet i hus, klar for å legges. Det er viktig å aldri bli arbeidsledig!



5. feb. 2012

Strikkedilla

Da skal blogg-floken være løst, en macbook pro er nemlig på vei hjem til meg, og dere kan tro jeg gleder meg! Litt kronglete å blogge kun fra iphone og en mini-pc som omtrent går på håndsveiv så gammel og treig som den er... Har jo så mye å vise dere!

Over til overskriften, selvforklarende som den er. Jeg har fått strikkedilla!
Har avansert fra rett til vrang strikk nå og er svært fornøyd med egen læringskurve. Men for å si det sånn, så er nok ingen mariusgenser rett rundt hjørnet... ;)


1. feb. 2012

Tomrom

Spisestuen er borte, og rommet står tomt tilbake. Nye muligheter! Bordet står i kjelleren, tryllet sammen av husmannen. En 2"*6" her, og en lekt der, vips så har du et spisebord. Kjempefint ble det. Akkurat passe tøft i kantene. Og veldig, veldig holdbart.

Husmannen er kjempefornøyd med egen innsats, og mener det bare er å danse på bordet om man vil. Bordet flytter opp i morgen, da skal dere såklart få se!