29. nov. 2011

Living-tur

Ikke mye som minner om advent og vinter her i Trøndelag om dagen... Men med vinterskodd bil og baksetet fyllt til randen med unger og alt utstyr som følger med setter jeg kurs mot Trondheim by og Living! Var der i forrige uke en liten tur og kjøpte noen puter. Angret som en hund da jeg kom hjem på at jeg ikke kjøpte fler. Så da må jeg tilbake, for å kjøpe intet mindre enn seks puter til. Så om det ikke har tenkt å bli vinter og advent ute, så skal det hvertfall ikke stå på hyggefaktoren inne!


26. nov. 2011

Kveldskos

En travel dag avsluttes nå på best mulig vis. Har inntatt horisontalen på sofaen, vin, ost, kjeks og nydelige marmelader er innen rekkevidde. Har dere prøvd det? Marmelader på ost altså? Det er kjempegodt! Meny, og sikkert flere, har velassorterte ostedisker med mye godt tilbehør som marmelader tilpasset de enkelte ostene.

Min enkle, men veldig gode favoritt er jordbærsyltetøy på camembert... Så enkelt, og SÅ godt! Gjerne på en grov kjeks, jeg pleier å bruke hjemmelagde knekkebrød til.

God lørdagskveld!


23. nov. 2011

Juleplanlegging

Vårt første år sammen bodde vi så trangt at vi ikke hadde plass til juletre. Vårt andre år bodde vi større, men feiret jul hos min familie, så da ble det heller ikke noe juletre. Jula i fjor lå jeg langflat med ekstrem svangerskapskvalme, vi flyttet inn hos svigers, og pusset opp det nye gamle huset vårt for harde livet. Need less to say, ikke noe juletre i fjor heller. Så i år planlegges julepyntingen ned til hver minste detalj! Jula skal feires hjemme for første gang, vår første jul sammen som en familie på fire. Jeg gleder meg langt inne i hjerterota! Gleder meg til å skape egne tradisjoner, svi min egen ribbe, og å koke ihjel mine egne poteter.

Første innkjøp kom i posten i dag, nydelige juletrekuler fra kremmerhuset, som for øyeblikket er satt ned til 10,- per stykk i nettbutikken. I morgen går turen til Living for å høste inn mer julepynt. Har sett meg ut den lekreste adventstaken, som det forøvrig begynner å haste med. Første søndag i advent er snart over oss...


10. nov. 2011

Noe til seg selv

I dag ble det ikke noe til barna, ikke noe til huset, heller ikke noe til min kjære. I dag var det min tur! En deilig følelse. Oversized genser i lekker blåfarge fra Vila og et enkelt smykke. Vel fortjent synes nå jeg.


3. nov. 2011

Straks vinterklart

Takk Gud for at min svoger er snekker. Tidsklemma tok oss, og vinteren nærmet seg fortere enn husmannen svingte med hammer'n. Så da var det ingen annen utvei enn å hyre inn en snekker, supersvoger Daniel. Et par snekker-dager til nå, så må vinteren bare komme!

Til helgen går turen til Trondheim for en etterlengtet date, i kombinasjon med en aldri så liten handlerunde. Fliser til den nye gangen skal handles inn og jeg aner for en gangs skyld virkelig ikke hva jeg vil ha! Regner med det løser seg raskt når jeg får tittet litt inne på flisebutikken.


Dagene går

I ett. Men man får da tid til å være litt kjøkkenfrue innimellom! Startet dagen med å bake de deiligste knekkebrød. Har dere smakt de? Både Toro og Mølleren har ferdige blandinger på pose, men det er lik så enkelt å blande selv, ingrediensene finner du i de fleste matvarebutikker.