30. nov. 2010

Etterlengtet oppdatering

Nå, mine damer og herrer, skal dere få se hva som har skjedd i huset den siste uka! 









Kjøkkenet har virkelig tatt form, rør til vannbåren varme er lagt ned og gulvet har kommer på plass. 
Vi er godt i gang med taket på stua, og håper på å få begynt med prosjekt trappe-flytting nå til helgen. 
Hadde det bare kunnet blitt litt mildere i været så vi slipper å fryse så fælt når vi holder på?! fy søren, blir aldri vant til denne kulda... Bra det snart er vår! :) 

I morgen kommer bilder av de flotte flisene vi har kjøpt til kjøkkenet.


God tirsdagskveld til alle der ute! :)

25. nov. 2010

Dataproblemer

Teknologi skal man ikke stole på, gitt! Ble til at jeg måtte kjøpe en ny bærbar-pc i går, siden den gamle ikke ville oppføre seg lenger... Har ikke rukket å få flyttet over så mye som et bilde, så dette blir et bildeløst innlegg. Kommer plutselig sterkere tilbake! :)

Soverommet er nå lektet og isolert, taket er lagt, og vi venter bare på at vår supre elektriker får tid til å legge skjultanlegget. Når det er klart, er det bare å klaske panelplatene på veggene og hive ned gulvet, så er soverommet snart i boks!

Håper vinduene våre kommer til uka! Da skal jeg blogge et bilde med en eneste gang, så dere får se de superfine sprossene vi skal ha... ;)

Blogges så fort jeg har bildedatabasen oppe og går igjen!


KlemKlem!

17. nov. 2010

Inspirasjon

Den stilen, eller følelsen, jeg ønsker å ha hos oss, er en fin blanding av både det ene og det andre. Jeg liker det hvite, det nostalgiske, det rustikke, det industrielle, det nye og litt av det gamle. Så kunsten er å sette sammen litt av alle disse, til noe som er "Meg". :)

Her er noen av inspirasjonsbildene jeg har i "hus"-mappa på pc'n.
Se og nyt!










Nyheter på møbelringen







I dag pakket jeg ut de mykeste pledd fra Herregård Design, i fargene brunt og sand. I tillegg kom det flotte puter i samme farger. Pleddene er vendbare, så har du muligheten til å variere litt med fargene. Det kan jo være greit! :) De flotte lyktene som står ved stolen kommer som sett, en liten og en stor, i en herlig drivved-farge. Perfekt som julegave! Spisestuen i serien rochelle er også verdt en titt... ;o)
Det er så mye fint at man skulle hatt ubegrenset med plass, og ikke minst penger, så man kunne handle litt hele tiden! Det hadde vært noe det... :o)

Husfrua har hatt byggefri i dag, jeg fant nemlig ut at jeg mer eller mindre bare var i veien i dag. Men sånn er det noen ganger. 

Ha en nydelig onsdagskveld alle sammen!

16. nov. 2010

Haha

Forresten så beklager jeg mine elendige bilder, bruker et kamera som snart går av med pensjon...
Så kjære super-Henrik, noter bak øret at husfrua ønsker seg et fotoapparat til jul. ok?

;)

Litt tak, en stabel med vegg, og flisevalgets kvaler


Se så lekkert taket ble når det ble ferdig! Lykke! Da er det bare resten av rommene igjen...

I dag kom panelplatene, så i morgen gyver vi løs på denne stabelen, tar sikte på å bli ferdig på kjøkken og spisestue i løpet av i morgen og torsdag. Da mangler det litt flis, en innredning, et gulv, og noen meter med listverk, så er vi i mål med kjøkkenet! Vi må vente i over tre uker på silencio-platene til gulvvarmerørene, så ferdigstilt kjøkken er nok ikke rett rundt hjørnet, men... Ferdig blir det, en vakker dag. :)

En stabel med vegg.

8-bords faspanel. Lekkert, ikke sant?
Så over til valgets kvaler, det store flisevalget. Vi skal ha skifer/naturstein på muren bak vedovnen på kjøkkenet, men det er da så altfor mye å velge mellom!? Noen som har erfaringer med de forskjellige variantene som finnes? Vil gjerne høre både gode og dårlige erfaringer, kanskje valget blir litt enklere... :)



Ønsker alle som stikker innom en riktig god tirsdagskveld. I morgen er det allerede onsdag, snart er det helg igjen. Herremin så fort tiden går... God natt alle sammen!

15. nov. 2010

Gamle aviser og vakre armaturer

Dukket opp en gammel bergans-reklame i en avis fra 1957 bak tapeten på soverommet i dag!Spennende ;)

Ellers så må jeg si det humper og går, kjøkkentaket ble helt ferdig i dag, og vi fikk ryddet og gjort klart til i morgen. Forhåpentligvis så kommer panelplatene til byggvareforhandleren i morgen, da får vi kommet i gang med det. Gleder meg! Er så gøy å se at kjøkkenet begynner å ta form. Platene som skal på veggen er 60 cm brede, da vil det monne ganske så fort når de kommer på plass. :)

Men kjære lillebror, hvis du leser dette, kan du være så snill å komme på dugnad i helgen? Det står igjen litt riving til deg her! ;) spanderer pizza og brus om du kommer! hehe...



Åå, javisst! jeg fant det flotteste armatur til badet i dag! Det ble kjapt bestemt at det blir denne dusjarmaturen og garnityren i dusjen. 


En fryd for øyet...

God natt!

14. nov. 2010

Tak er ingen sak

- å legge ;)

Ikke visste jeg at det var så lett å legge tak! Snart er vi ferdige med taket på kjøkken og spisestue, og det blir veldig så flott, om jeg så må si det selv.

Døgnet har for få timer

Jeg vinner rett og slett ikke over alt jeg skal ha gjort for tiden. Alt som ikke har med hus å gjøre blir satt litt bak i prioriteringsrekken, derfor har jeg vært en dårlig blogger den siste uken... Men nå skal dere få en liten oppdatering! :)

S
Det var en gang et kott i 2. etg... 


Så kom en mann med en stor elektrisk sag på besøk...




Å vips, så hadde vi et nytt trappehull! :)  

Så her skjer det ting hele tiden. Og det er helt fantastisk herlig! :) Det er så godt å se at det går fremover...

9. nov. 2010

Masse besøk!

Kjempekoselig å se at det er så mange som tar turen innom bloggen for å titte! :)
Legg gjerne igjen en liten hilsen når dere først er innom. Alltid like hyggelig med tilbakemeldinger.

Nå tar jeg turen til Trondheim for å velge benkeplater til kjøkkenet!

Ha en fin dag!

8. nov. 2010

Fase 1 er overstått

Vi er ferdige med å rive! :D jahoo! vel, det står igjen noen stakkars meter i gangen, men det får vi ikke tatt før elektrikeren har vært der. De siste to dagene har gått med til å kle vegger med plast og lekter. Så i morgen starter vi med isoleringen av de mest værutsatte veggene. Det kan være greit å ha en ekstra 5cm når vinden står på som verst fra vest. Vi er ikke så glade i å fryse... Hvem er vel det? :)

Sånn ser det ut i dette øyeblikk:






God natt :)

5. nov. 2010

To kompromiss, én utrolig god løsning

Nå er det fredag og x-faktor her i stua... Fikk unna to timer med riving og rydding rett etter jobb i dag, så nå er det kun gangen som står igjen. Det vil si at etter i morgen, så er vi ferdig med å rive! :D jippi!

Etter mang en diskusjon om hvorvidt vi skulle bry oss om å flytte trappa eller ikke, er vi omsider blitt enige. Og faktisk så ble løsningen helt optimal. Den går hverken på bekostning av det store soverommet oppe som skal bli vårt etterhvert, eller på bekostning av plassen oppe i trappegangen, som da var mine argumenter. Hus-mannen argumenterte sterkt for å flytte trappa, for å få muligheten til å utvide badet nede, men vi har altså da ikke blitt enige før i dag, sta som vi er begge to.. :)

Nå får trappa en helt ny plass. Den vil bli i et hjørne på stua slik at den ikke stjeler så mye plass, og den vil gå opp i et kott som jeg ikke visste helt hva jeg skulle gjøre med. (luksusproblem, jeg vet) Så nå får vi en stor trappegang oppe, stort bad nede, og som en liten bonus, får vi plass til å etablere et bad på ca 15 m2 oppe! :D fantastisk!

Trappegangen vil bli så godt som identisk med disse:
Google.com 

Google.com 

Hmm, kom til å tenke på at nå må jeg jo innrede badet nede på nytt... Frem med idé-boken, igjen... :)
Ha en strålende fredagskveld alle sammen!

3. nov. 2010

Alt for gulvet...?

Skuffelsen var stor da vi fikk revet gulvbelegget av kjøkkengulvet i dag... Under belegget var det en merkelig, grønn plate som lignet mugg, som da var limt fast til det flotte tregulvet med tjære av alle ting. Noen som har noen tips eller triks til hvordan jeg kan få løsnet tjæren fra gulvet?? Jeg er nærmest desperat!
I verste fall får jeg vel bryte meg på det med en barkespade, og håpe på at det tar nuven på det...
Jeg er jo tross alt en evig optimist! :)

Noen bilder fra dagens økt:




God kveld!

2. nov. 2010

Dokumentert fremgang

I dag har det virkelig gått unna. Min lillebror er så snill at han har tatt seg fri fra sitt travle liv i den store byen, for å være hos oss og hjelpe til denne uka, så i dag har vi fått gjort MYE!


Slik så det ut ved oppstart i dag.
Men etter fire effektive timer, så det slik ut:


Et riktig så vakkert bilde av husfrua ;)


Super-Henrik og snille lillebror Nicklas.

Nå er det rett i seng. Viktig å lade batteriene til i morgen, da er det nemlig på'n igjen. :)
Natta!

1. nov. 2010

Den evige optimist

Jippiii! I dag ble vi offisielt huseiere! :D
Med stor iver kastet vi oss over hammer og brekkjern, så nå er stuer og kjøkken så og si fri for listverk. Og godt er det, for veien til innflytningsklar førsteetasje er lang. Det dukket opp et par nye utfordringer allerede i dag, men vi må bare ta det med et smil. For ferdige blir vi, en vakker dag. :)


Spisestueinspirasjon. Se så lekker den er! Har så lyst på tolix-stoler til spisestuen. Men det blir nok bare med drømmen, siden jeg skal ha spisestue med plass til 12 personer. Men man skal aldri si aldri, det kan jo hente lottokupongen slår inn til helgen!

Bildet er lånt fra nettet, husker ikke hvor jeg fant det. Er det ditt? Gi beskjed, så fjerner jeg det, eller linker til bloggen din. :)

Klem fra oppussingsdronningen.